Hoera de Daslook is er weer!
Een echt Wild voorjaarskruid uit de Lookfamilie.
Het blad kun je van Februari tot April oogsten, daarna de bloemen en vanaf Mei het zaad. De bollen kunnen vanaf november tot eind januari worden geoogst.

Bossenvol zie ik onderweg langs een paadje in de groenstrook van Buitenpost. Tijdens de Foodwalk  2019 (https://www.facebook.com/foodwalk.buitenpost.kollum) ontdekte ik deze plant voor het eerst. Het hele Foodwalk-idee levert zo’n leuke uitbreiding van mijn kruiden op! Daslook is  vers geplukt een explosie van smaak voor je  salades, sausen, boters, soepen en olie . Een verrukkelijk  kadootje in het voorjaar zo op  je bord! Plantjes in je tuin zijn vast te bestellen bij De Kruidhof te Buitenpost. Want het is natuurlijk niet bedoeling dat we met z’n allen de mooie Buitenposter Groenstrook gaan plunderen.

Maar om jullie lekker te maken de Sandwich van de  Week  met Daslook:
Sandwich met Daslookboter en zachte Geitenkaas (@demolkerei) met Appelstroop (@waddendelicatessen) en Seizoenssalade (@timpelsteed)  met huisgemaakte daslook-oliedressing. Als extra met een fles Appel-Vliersap 500 ml. (@waddendelicatessen )!
€ 12.50 euro met gratis recept

Deel dit op: