Update d.d. 24-7-2023: helaas, wegens te weinig animo is het evenement afgelast. Mensen die reeds betaald hebben, krijgen hun geld teruggestort.

Na het succes van vorig jaar organiseert Streekwinkel Op ‘e Stâl in Buitenpost ook dit jaar weer de Fammen Jûn! Op 29 juli 2023 vanaf 17.00 uur tot c.a. 23.30 uur tijdens de Feestweek Buitenpost. Goed en eerlijk eten staat voorop Het evenement heet ‘Kleintje Fammen Jûn’ en start met een tuindiner gemaakt door kok Twan van ’t Klooster van Geniet Lokaal. Aansluitend is er muziek bij de vuurkorf. Verder is er een gezellige bar ingericht. Het diner vindt plaats in de eettuin van Op ‘e Stâl aan de Voorstraat 1.

Diner van lokaal eten & drinken
Lokaal eten en drinken staat centraal. De Fammen Jûn de inloop is vanaf 17.00 uur en start met een borrel. Aansluitend start het diner om 18.00 bereid door kok Twan van ’t Klooster van cateringbedrijf Geniet Lokaal. Twan werkt zoveel mogelijk met producten van het seizoen en uit de regio waar hij de lekkerste gerechten van maakt. Zo werkt hij met fruit, noten en wilde kruiden uit de eettuin en het voedselbos van Op ‘e Stâl, vlees van Twans eigen vee en groenten van Bakker Bio uit Munnekezijl. Net over de Friese grens haalt Twan vis uit Zoutkamp en Lauwersoog, zuivel van Waddenmax (Hornhuizen), Brood van bakkerij Peters (Leens), speltproducten van Landgoud (Kloosterburen), fruit en sappen van Oudenbosch en IJs van Rianne ’s IJsboerderij beide uit Niehove.

Iedere keer weer probeert Twan een verrassend aanbod samen te stellen waarbij hij er vaak voor kiest om het net even anders te doen dan een ander. “Een goed voorbeeld is mijn carpaccio welke ik met de hand snijd en zelf kort rook. Ook met de salades, sauzen, soepen en andere gerechten probeer ik verrassend te zijn. De verse kruiden uit de tuin van Op ’e Stâl maken het af. Eén ding is zeker, al deze ingrediënten hebben een eigen verhaal en traceerbare oorsprong”, aldus Twan van ’t Klooster.

Muziek bij het vuur en drankjes bij de raambar
Aansluitend op het diner gaat om ca. 21.00 uur de bar open en start de muziek bij de vuurkorf.  Hennie: “Met alle fammen maken we er weer een hele leuke en bruisende avond van. En als de zon onder gaat, steken we de fakkels aan en gaat het vrouwenfeest gewoon verder. Als het slecht weer is, hebben we uiteraard een binnenlocatie”.

 Programma:

  • Inloop vanaf 17.00 uur.
  • 18.00: start diner met lokale producten bereid door kok Twan van Geniet Lokaal.
  • 21.00: opening Bar en start muziek bij de vuurkorf
  • 23.30: afsluiting.

Tickets:

  • Dinerkaart €59,- inclusief 2 drankjes (wijn, bier, fris of sap).
  • Fammen die niet in de gelegenheid zijn om te dineren, zijn uitgenodigd om vanaf 21.00 uur aan te sluiten.
  • Bij het diner is plek voor maximaal 60 fammen!

Bij slecht weer hebben we een binnenlocatie!

Voor een sfeerimpressie van vorig jaar, kijk ook op:

https://www.opestal.nl/kleintje-fammen-jun/

Fammen Jûn 2023

Deel dit op: