.
Dit weekend kreeg ik een tip van een klant: Rozemarijn is ook heerlijk als thee. In onze eettuin is het hele jaar veel rozemarijn! Mooie groene stuiken, die zelfs in de winter bloeien en het hele jaar zijn te gebruiken! Leuk zo’n tip! Zo kan ik mijn klanten  het theeterras, in de winkel of via de take a way verrassen met een nieuwe smaak  kruidenthee van eigen tuin. Inspiratie geboren.!
Van rozemarijnthee word je blij!
Van oudsher wordt rozemarijn ingezet als kruid dat het hart troost en vrolijk maakt. Eén kopje rozemarijnthee zou je stemming al kunnen oppeppen. Daarnaast zou het ook nog eens je creativiteit vergroten. Dat willen we toch?!
Zo zet je rozemarijnthee: gebruik een theelepel rozemarijnnaaldjes op een kwart liter kokend water. Een paar minuutjes laten trekken en opdrinken maar. Dit is trouwens ook een prima steuntje in de rug bij verkoudheid!

Ik ontdekte voor het eerst in mijn leven Rozemarijn bij de  heerlijkste  biefstuk van mijn moeder uit Hindeloopen. Als geen ander kon mijn moeder de biefstuk van de haas bakken! Op zondag met gebakken aardappelen en sperciebonen en komkommer in zuur.
Eerst de biefstuk op kamertemperatuur. De boerenboter heel heet laten worden, want het schuim moest eraf zijn! Dan bakken 2 minuten aan iedere kant en (niet vergeten!) een takje rozemarijm even mee braden in de jus. On top kruidenboter.  De  bief werd speciaal  bij  slager Blom uit Workum gehaald. De slager waar Vrij Nederland journaliste Diny Schoten nog een boek over schreef “Het spek van Slager Blom”.  Ook nog dit tip voor een goede biefstuk: “net der op slaan!“. Daar was pake Ype (zelf slager van huis uit) heel fel op, want dan gaan alle goeie  sappen uit het vlees en dat is zonde!
Onder het motto laat het weekend maar komen een moderne vegetarische variant met Rozemarijn: Groente uit de oven om de tafelen met  Prosseco  erbij. Vittabella Aardappeltjes met wortel, bietjes, pastinaak  uit de oven met rozemarijn en zeezoutolie.  Lekker dippen met frisse yoghurtknoflookmayo! Per persoon 400gr. Groentedip en flesje prosecco €9.95!

Deel dit op: