Toen wij de tuin bij onze Streekwinkel lieten aanleggen, wilden we zoveel mogelijk eetbare planten, zoals Bessen, Frambozen, Bramen, Hazelaars, Stoofperen, Notarisappels en Kruiden. Hans Engelbrecht van De Groene Stap ( http://www.degroenestap.nl/), een ecologische hovenier, hartstikke kundig op dit gebied, tekende voor de aanleg. Hij heeft mij veel geleerd over kruiden. Kruiden zijn echt een verrijking in je tuin. We vriezen ze in, we drogen ze en ik gebruik ze vers in mijn gerechten. Uiteraard kende ik Koriander, maar dat is niet inheems.  Hans dacht  met me mee en op zijn aanraden hebben we Zwartmoeskervel aangeplant. Zwartmoeskervel is een heerlijk bijzondere smaak die enigszins vergelijkbaar is met Selderij, Peterselie en  Koriander.  Ik had er nooit van gehoord, maar het is een aanwinst! Zegt het dus voort!

Daarom deze week: punt groentetaart met geraspte basilicum-knoflookbiokaas van  Buurvrouw Durkje en Zwartmoeskervel  ( ca. 400 gram, 4 personen):  8.95 euro.
Voor het recept: zie https://denoudekastanje.be/recepten/hoofdgerechten/207-groentetaartjes-met-zwartmoeskervel

Deel dit op: