Zondag j.l. een mooie wandeling gemaakt langs het Jinkepead Twijzelerheide. Daaro heb je het gevoel of je in het buitenland bent!. We ontdekken we een bordje met gerookte paling en forel. Vorig jaar kon men hier nog vissen. Zijn het nu gegraven poelen of  is het  een natuurlijke pingo daar zo aan De Swadde?  In ieder geval een wild stukje natuur in onze Wâlden.

Er is ook aangeplant stukje bos bij: En wat zien we daar? Grote bedden met Roze Winterpostelijn. Een heerlijke wilde voorjaarsgroente en wat een  bloemenpracht!
“De bladeren kunnen zowel rauw als gekookt gegeten worden. Rauw kunnen ze in een salade verwerkt worden, gekookt kunnen ze als groente gebruikt worden. De smaak lijkt wat op die van beetwortelsap. De kleine bladeren van deze groenblijvende plant kunnen het gehele jaar gebruikt worden. Maar in de zomer kan de smaak bitter zijn”  (WIKI).

Deze week voor € 7,95 in de aanbieding: Salade met Blue de Wolvega (bijzondere blauwschimmelkaas), gehakte noten, sinaasappel, rode ui, roze winterpostelijn en gemixte seizoenssalade. Met een dressing van citroensap, huttentutolie en twizeler hunning. Met een stuk desembrood  uit de oven.

Deel dit op: