Vier je Moederdag thuis dan is de speciale salade van de week van Op’e Stâl misschien een idee.  Een Snijbietsalade met geitenkaas, bietjes, geroosterde hazelnootcrème, bieslook, grote tijm, venkel, appeltjes, ui, honingmosterddressing en geroosterd desembrood met knoflookolie voor € 7,95.
Hennie appt daarover: “Vroeger als kind was mijn Guilty Pleasure de rode bietjes uit de potjes van Hak.  Ik was er altijd verrukt van, nam het zelf op mijn brood.  Inmiddels is mijn smaak toch enigzins veranderd. Ik vind het vers veel lekkerder en voel me ook veel beter bij het biolokale aspect van mijn eigen huisgemaakte lekkernij”.

De snijbietsalade, bietjes, appels en rode uien komen van Timpelsteed.
De biologische verse geitenkaas van productmaker De Molkerei (Sint Annaparochie).  Zuivel van `t Wad, noemen De Molkerei het. Wat in dit geval niet geheel onterecht is want de melk is afkomstig van Gerbranda State (Pieterbierum), die hun gemengde bedrijf, akkerbouw en geitenhouderij, direct tegen de Waddendijk uitoefenen!
De honing-mosterddressing is van Waddendelicatessen (Dokkum) en het geroosterde desembrood van Biobakkerij Van Esch.
Hazelnoot,  bieslook, grote tijm en venkel komen tenslotte uit de eigen eettuin Op `e Stâl.

Deel dit op: