Na 5 jaar organiseert Streekwinkel Op ‘e Stâl in Buitenpost weer de Fammen Jûn! Op 30 juli 2022 vanaf 18.00 tot 23.30 uur tijdens de Feestweek Buitenpost. In een nieuwe opzet waarbij goed en eerlijk eten voorop staat. Het vernieuwde evenement heet ‘Kleintje Fammen Jûn’ en start met een tuindiner gemaakt door kok Twan van Geniet Lokaal. Aansluitend het Kledingcafé waar men eigen kleding van elkaar kan ruilen of verkopen. Verder is er een tuinterras, tuinbar en muziek. Het evenement vindt plaats in de eettuin van Op ‘e Stâl aan de Voorstraat 1.

Bestel nu je ticket(s) voor Kleintje Fammen Jûn

Diner van lokaal eten & drinken
Lokaal eten en drinken staat centraal. De Fammen Jûn start dan ook vanaf 18.00 uur met een diner bereid door kok Twan van ’t Klooster van catering Geniet Lokaal. Twan werkt zoveel mogelijk met producten van het seizoen en uit de regio waar we de lekkerste gerechten mee maken, zoals vlees van zijn eigen vee en groenten van Bakker bio uit Munnekezijl. Net over de Friese grens haalt Twan vis uit Zoutkamp en Lauwersoog , zuivel van Waddenmax uit Hornhuizen, Brood van bakkerij Peters in Leens, speltproducten van Landgoud uit Kloosterburen, fruit en sappen van Oudenbosch en IJs van Rianne ’s IJsboerderij beide uit Niehove.

Iedere keer weer probeert Twan een verrassend aanbod samen te stellen waarbij hij er vaak voor kiest om het net even anders te doen dan een ander. “Een goed voorbeeld is mijn carpaccio welke ik met de hand snijd en zelf kort rook. Ook met de salades, sauzen, soepen en andere gerechten probeer ik verrassend te zijn. De verse kruiden uit eigen tuin dragen daaraan zeker bij. Eén ding is zeker, al deze ingrediënten hebben een eigen verhaal en traceerbare oorsprong”, aldus Twan van ’t Klooster.

Kledingcafé & tuinbar
Aansluitend op het diner gaat om ca. 22.00 uur de tuinbar open en start het Kledingcafé. Deelnemers aan dit kledingcafé kunnen hun mooiste tweedehands merkkleding verkopen of ruilen met anderen. “Kleding die je nooit hebt gedragen, je mooiste miskopen of kleding die je niet meer past kun je meenemen en proberen aan de vrouw te brengen. Of misschien vind je zelf iets leuks voor in je eigen kledingkast. Ruilen, kopen of verkopen alles mag”, vertelt Hennie Pilat-Duhoux van Op ‘e Stâl. Deelnemers met eigen tweedehands kleding dienen zich vooraf op te geven door een e-mail te sturen naar . Hennie: “Met alle fammen maken we er weer een hele leuke en bruisende avond van. En als de zon onder gaat, steken we de fakkels aan en gaat het vrouwenfeest gewoon verder. Als het slecht weer is, hebben we uiteraard een binnen locatie”.

Programma

  • Vanaf 18.00: start diner met lokale producten bereid door kok Twan van Geniet Lokaal.
  • 22.00: opening Tuinbar & Kledingcafé voor degenen die eigen kleding willen ruilen of verkopen.
  • 23.30: afsluiting.

Kledingcafé, enkele richtlijnen:

  • Neem maximaal 2 kledingstukken mee.
  • Je mag ruilen of verkopen.
  • Zet je naam op jouw kledingstukken.
  • Na diner openen we kledingcafé en stallen we de kleding uit. Neem een eigen bezem en 2 kledinghaken mee om je 2 kledingstukken aan te hangen.

Tickets

  • Dinerkaart €50,- inclusief 2 drankjes, wijn, bier of sap. Bestel nu je ticket(s)
  • Voor degenen die niet dineren, kunnen wel om 22.00 aansluiten.
  • Plek voor maximaal 60 fammen!

Bij slecht weer hebben we een binnen locatie.

Houd ook de Facebookpagina van Op ‘e Stâl in de gaten voor updates en nieuws rondom de Kleintje Fammen Jûn.

Deel dit op: